tájékozódási futás

2019.11.19. 13:40

Két nógrádi tájfutó is éremmel tért haza az Eger Kupáról

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség Versenybizottsága a napokban közzétette a sportág bajnoki pontversenyének végeredményét, ami a négy szakág – sítájfutás, tájkerékpár, tájfutás, trail-o. – összesített sorrendjét jelenti.

NMH-összeállítás

Zentai József, a HUFEZE-Pásztó versenyzője kategóriájában első lett a Eger Kupán

Az össz-szakági pontversenyben az elmúlt évhez hasonlóan a fővárosi Tabáni Spartacus nyert, a Szegedi Vasutas és a Veszprémi Honvéd előtt.

Megyénk legeredményesebb egyesülete a korosztályos magyar válogatott kereteknek is sportolókat adó Salgótarjáni Dornyay lett, akik az egy évvel ezt megelőző 11. helyezésüket felülmúlva kerültek be hazánk legjobb tíz sportági egyesülete közé. A Dornyay a szomszédos megye EVSI-Egri Spartacus egyesülete mögött az igen előkelő 8. helyen végzett.

Zentai József, a HUFEZE-Pásztó versenyzője kategóriájában első lett a Eger Kupán

A tarjániak a 2018-as évhez képest majdnem megduplázták bajnoki pontjaik számát, miközben évek óta a balassagyarmatiakkal közösen, sikeresen bonyolítják le a nemzetközi részvételű Nógrád Nagydíj többfutamos versenyüket. Ennek eredményeképpen jövő júniusban Magyarország, azon belül is Nógrád megye, Salgótarján versenyközpont mellett rendezheti meg az Európai Ifjúsági Tájfutó Találkozót (EYOC).

MTFSZ hivatalos összesített bajnoki pontversenyének a végeredménye: 1. Tabáni Spartacus, Budapest 514 pont, 2. Szegedi Vasutas 326, 3. Veszprémi Honvéd 230…8. (2018-ban 11. hely 81 pont ) Salgótarjáni Dornyay 148 .

Szombaton Recsk-Csikójárás térségében borús, ködmentes, enyhe őszi időben, igen sáros terepen, nagy szintkülönbségű versenypályákon rendezte meg az Egri Spartacus az Eger Kupa regionális rangsoroló verseny idei harmadik, egyben zárófutamát. A mátrai versenyre az ország északi és keleti régiója mellett Budapestről, Szentendréről és Tatabányáról is érkeztek versenyzők.

A Dornyay „mindenesének”, Sramkó Tibornak jelentős része van abban, hogy a tarjániak az ország legjobb tíz egyesülete közé kerültek
Fotó: Beküldött fotó

Megyénkből a közeli versenylehetőség ellenére csak ketten, Fehérvári Zsolt (Salg. Dornyay) illetve Zentai József (HUFEZE-Pásztó) mérettette meg magát.

A rendkívül rossz rajtidőt kifogó pásztói szeniorfutó korosztályában első futóként rajtolt. A célba is elsőként érkezett, de volt miért izgulnia, hiszen a nála jobb rangsorponttal rendelkező versenyzők az időkiegyenlítéses rajtidő miatt később rajtoltak.

Egy fél óra múltával aztán kiderült, a célba érkező vetélytársak sem tudtak jobb időeredményt elérni a pásztói futónál, így némi meglepetésre Zentai József eredményhirdetéskor a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A felnőtt férfiaknál rajthoz állt Fehérvári Zsolt egy kemény küzdelmet követően a bronzérmes helyen zárt.

Eger Kupa végeredmény. F21B kategória, táv 6,6 km: 1. Borbás Péter (EVSI-Egri Spartacus) 48:58 perc, 2. Korózs Attila (EVSI-Egri Spartacus) 51:47, 3. Fehérvári Zsolt (Salgótarjáni Dornyay) 54:47.

F65B kategória, táv 4,2 km: 1. Zentai József (HUFEZE-Pásztó) 45:31 perc, 2. Komoróczky András (Silvanus SE, Budapest) 46:39, 3. Szalóki Rezső (Gyöngyösi TK) 53:11.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában