Ökölvívás

2019.10.04. 13:05

Bacskai Balázsra orosz ellenfél vár Salgótarjánban

A Felix Promotion International október 12-én, Salgótarjánban rendezi következő élő televíziós bokszgáláját

Bakos László

Bacskai Balázs (b) korábban is nyert már Salgótarjánban

Forrás: NMH

Fotó: B. L.

Az esemény főmérkőzését az amatőrként junior világbajnok, felnőtt Európa-bajnok és olimpikon Bacskai Balázs (11 győzelem, 0 vereség) vívja, aki egy tíz menetes küzdelemben vesz részt. Az ellenfélválasztással kapcsolatban Rácz Félix megjárta a „hadak útját”, hiszen Howard Cospolite, Felice Moncelli, Tomy Silvoinen és utoljára Brice Bassole mondta le a magyarországi megmérettetést, holott a promóter egy WBO Európa-bajnoki összecsapást tervezett „Benjinek”.

Így az orosz Alexey Evchenko várja a magyar bokszolót a salgótarjáni szorítóban, akinek lehet, hogy „felemásan” néz ki a rekordja (18 győzelem, 12 vereség, 1 döntetlen), de piszkosul kemény ökölvívó és jobb, mint a fent felsoroltak többsége. Az orosz valódi, kőkemény harcokban edződött, és eddig többször okozott meglepetést idegenben sokkal jobb (veretlen) mérlegű ellenfelekkel szemben (is).

Bacskai Balázs (b) korábban is nyert már Salgótarjánban
Fotó: B. L. / NMH

- Igazán jó ellenfélnek tartom Evchenkót, aki remek mérlegű versenyzőkkel szemben szerezte a győzelmeit. Erőszakos stílusú, jön előre, verekszik, és bár néha kinyílik, jól bírja az ütéseket, úgyhogy tíz menetre kell berendezkednem ellene. Hangsúlyozom, nagyon csalóka a rekordja, és nagy hibát követnék el, ha lebecsülném. Nagyon látványos küzdelemre számítok, és csak egy dolgot bánok, hogy ellene nem bokszolhatok WBO Európa-bajnoki címért – jelentette ki Bacskai Balázs, aki kiváló formában várja az október 12-i bokszgálát.

A helyi közönség és a televíziónézők láthatják még a korábbi magyar és WBO interkontinentális bajnok, világranglista 15. helyezett Kis Mátét (15 győzelem, 0 vereség, 2 döntetlen), az egykori cirkálósúlyú magyar-bajnok Tóth Tamást, az új generáció közül a váltósúlyú Sárközi Attilát (2 győzelem, 0 vereség) és Serbán Henriket (1 győzelem, 0 vereség), illetve Rózsás Gyulát és Szabó Zoltánt a Toto Promotion versenyzőit. Az eseményen a tervek szerint Zámbó Róbert és Vidák Dávid, a Profi Box Promotion versenyzői is szorítóba lépnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában