ultrafutás

2019.01.01. 15:26

A balassagyarmati atléta felemás második féléve

A balassagyarmati Kiss Árpád VDSE hosszútávfutója, Tresó Gábor igen felemás második félévet zárt. Érdekességekből és meglepetésekből ezúttal sem volt hiány.

Bakos László

– Az év második felében két lehetőség volt: vagy nagyon jól sikerült egy verseny, vagy a célba érésért is küzdöttem – mesélte Gábor. – De ez cseppet sem volt meglepő, hiszen pihenő félévet terveztem. Nagyon keveset edzettem a munka mellett, úgyhogy pontosan tudtam, hogy az alapokon kívül szinte semmim sincs. Igazából csak a jókedvért, a hangulatért, a barátokért jártam el a versenyekre.

– Ehhez képest azért bőven volt itt is mire büszkének lenni!

– Egy hirtelen ötlettől felindulva, beneveztem a Balaton-átúszásra, ahol ugyan többször azt éreztem, hogy itt fogok megfulladni, azért valahogy átkalimpáltam magam a túlpartra. Az első félévi cseh túrám után nem végeztem megfelelő edzésmunkát, hogy eséllyel álljak rajthoz a Korintosz.hu elnevezésű verseny160 kilométeres távjához. Ehhez képest, egész ügyesen eljutottam 115 km-ig, ahol fel kellett adnom a versenyt. Ezt követően győzelem Hollókőn, majd az ócsai félmaratonon örültem, hogy beértem a célba. Szeptember végén magabiztos győzelmet arattam a szécsényi Két híd futáson. Az év egyik legnagyobb sikere ezután a semmiből jött. Józsa Gábor olimpikon, többszörös magyar bajnok hosszútávfutó párjaként megnyertük a Nagyvárad–Debrecen szupermaratont. A budapesti maraton immár hagyományosan a Real Nature csapatával mindig hatalmas élmény. Majd az év végét megint vízben töltöttem, egy baráti társasággal részt vettünk a Sri Chinmoy csapata által szervezett 12 órás éjszakai úszóversenyen. A Hullámtörők csapatával 33 km-t úsztunk és köszönöm, hogy befogadtak, mert nem én voltam a csapat húzóembere.

– Már megszokhattuk, hogy mindig kitalálsz valamit. Lehet már tudni, 2019-ben mivel fogod meglepni az érdeklődőket?

– Több „őrült” ötlet is motoszkál a fejemben, sok mindentől függ, hogy melyiket sikerül majd valóra váltani a jövő évben. Egy valamiben vagyok teljesen biztos, hogy akik eddig segítettek, azok jövőre is mögöttem fognak állni. S a mai világban már ez is nagy dolog! Külön köszönet Kovács József tanár úrnak és egyesületemnek, hogy a nem túl könnyű helyzetünkben évről évre keményen dolgoznak azért, hogy elképzeléseimet valóra tudjam váltani – zárta beszélgetésünket az ultrafutó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában