Megmérettetés

2024.05.25. 14:36

Népdaléneklési versenyen remekeltek a salgótarjáni zeneiskola növendékei

Sipos Nina Vivien

A XV. Nógrád Vármegyei Rajeczky Benjamin Népdaléneklési Versenyen, Pásztón a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges növendékei is részt vettek, akik kiemelkedő eredményeket értek el.  Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Helyi Művészeti Iskoláért Alapítvány és a Salgótarjáni Tankerületi Központ támogatásával idén 15. alkalommal rendezték meg a közelmúltban a Nógrád Vármegyei Rajeczky Benjamin Népdaléneklési Versenyt Pásztón. A nívós szakmai zsűri elnöke Vakler Anna népzenekutató, népdalénekes volt.

 A tagok között szerepelt Csábi István Madách-díjas előadóművész, a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, valamint Bartus László, a zeneiskola alapító igazgatója és a verseny elindítója.

A rendezvényen a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges növendékei is részt vettek, akik számos szép eredményt értek el. Első korcsoportban Petik Angelika második, Sándor Zselyke harmadik, míg negyedik korcsoportban Gonda Réka első helyezett lett. Kiemelkedő felkészítői munkájáért oklevélben részesült Kubinyiné Szabó Katalin, a diákok felkészítő tanára. A salgótarjáni zeneiskola a közösségi oldalán tájékoztatott a versenyen való részvételről.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában