Májusi ébresztő

2024.04.22. 12:56

Zenével ébreszti Salgótarjánt a Bányász-Kohász Fúvószenekar

Május elsején a Bányász-Kohász Fúvószenekar a hagyományokhoz hűen idén is zenével ébreszti a salgótarjániakat. Morvai Máté trombitás, a zenekar szóvivője elárulta, hol szólalnak meg a hangszerek a munka ünnepén.

Palchuber Kinga

Ha május elseje, akkor a Bányász-Kohász Fúvószenekar tagjai biztosan korán kelnek, hogy hangszereikkel felvértezve útnak induljanak, és Salgótarján különböző pontjain dallamos ébresztővel hívják ünnepelni a városlakókat. Morvai Máté trombitás, a zenekar szóvivője portálunknak elárulta, hogy a zenekar számára kiemelten fontos az ünnepi zenélés sikere, ezért évről évre mindig szorgalmasan próbálnak az azt megelőző hetekben. 

A szóvivő kiemelte: útjukat 5 óra 50 perckor a zagyvarónai Bátki József Közösségi Ház előtt kezdik, majd 6 órakor már az Acélgyári út-Kaszinó sor kereszteződésében csalogatják elő a dallamokat. Innen a Füleki úti idősek otthonához vonulnak 6 óra 15 percre, öt perccel később pedig a kórház belső udvarán zenélnek. 

– A Beszterce térre 6 óra 35 perckor, a Kemerovó lakótelepre 6 óra 45 kor, a nyugati városrész fogadójához 7 órakor, míg a Vásártérre 7 óra 15 perckor érkezünk a bandával. Utunkat a baglyasaljai idősek otthonánál folytatjuk 7 óra 35 perckor, de 7 óra 50 perckor már a zagyvapálfalvai ABC-nél ébresztjük zenénkkel a lakosságot – tette hozzá Morvai Máté. 

A Pécskő útra 8 óra 35 perckor futnak be a fúvósok, ahonnét az Arany János útra vonulnak át. A végső cél pedig természetesen nem más, mint a Dolinka, ahol megtartják majálist köszöntő koncertjüket is. Morvai Máté hangsúlyozta, hogy céljuk nem más, minthogy harmóniát teremtsenek a város szívében, s hogy ezzel együtt minden ember arcára egy kis mosolyt is csaljanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában