Kiállítás

2024.04.11. 13:35

Színnel-lélekkel töltötte meg kiállítását a nógrádmegyeri alkotó

Szerdától beragyogják a színek és lélek tölti meg a bátonyterenyei művelődési ház galériáját, ugyanis Színnel-Lélekkel címmel nyílt kiállítás Radics Lászlóné Angéla munkáiból.

Gulyás Edina

Radics Lászlóné Angéla kiállítását a bátonyi művelődési központban lehet megtekinteni

Forrás: Nool

Fotó: Gulyás Edina

Újabb állomásához érkezett a Bátonyterenyei Képzőművészek Baráti Köre által szervezett kiállítássorozat. Ezúttal az alkotócsoport egyik oszlopos tagja, Radics Lászlóné Angéla alkotásaiból nyílt kiállítás az Ady Endre Művelődési Házban.  

– A kiállítás címe: Színnel-Lélekkel. Ennek megfelelően az egész termet beragyogja a szín és a lélek –  ajánlotta a tárlatot Nagy Izidorné mátranováki alkotó a jelenlévők figyelmébe. – Kiállítónk Radics Lászlóné Angéla festőművész Nógrádmegyerben született, már kislány korában is sokat rajzolt. Később üvegfestő nővéréhez hasonlóan olyan hivatást szeretett volna, ahol kamatoztathatja rajzkészségét. Az élete mégis más irányt vett, de szeretete a művészetek iránt mindig megmaradt. 

Textilszobrokat is alkot

Miután két lánya kirepült a családi fészekből és a pénzügyi pályán töltött négy évtizedet követően nyugdíjba vonult, több ideje jutott a kertre és természetesen az alkotásra is. A családi házban kialakított alkotóműhelyében élheti most meg önmegvalósító álmait, ahol a kezdeti agyagozást újabb technikákkal is kiegészítette. Készít két- és háromdimenziós képeket úgynevezett paverpol technikával, ami a textilszobrászatot takarja, de szívesen alkot akrillal és akvarellel is. 

– Angéla úgy fogalmazott, hogy kedvelt témái közé tartozik mindaz ami vidám és színes, így festményein mosolygós lányok, pillangók, gyönyörű lovak és színpompás virágok elevenednek meg – hangsúlyozta Nagy Izidorné, aki arra is kitért, hogy a festőművész számos önálló kiállítást és több csoportos tárlatot is maga mögött tudhat. 

Radics Lászlóné röviden megköszönte annak lehetőségét, hogy bemutathatta alkotásait, és örömét fejezte ki, hogy sokan ellátogattak a megnyitóra. A rendezvényt az alkotó barátai – Frei János és a Szabó család – verses-zenés műsorral színesítették. A tárlat április 24-ig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában