Irodalom

2024.04.05. 07:46

Szavalóversenyen mutatták meg tehetségüket a pásztói gimnazisták

A Mikszáth Kálmán Gimnázium magyartanárai szavalóversenyre invitálták versszerető diákjaikat a közelmúltban – közölte az intézmény Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Országos versenyre jutottak tovább a legeredményesebben szereplő diákok

Fotó: Facebook

Mint fogalmaztak, végül 15-en vettek részt a megmérettetésen, amelyen minden évfolyam képviseltette magát. Amellett, hogy kiderült, kik az iskola legjobb szavalói, a győztesek még a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium által rendezett országos versmondó versenyen is képviselhetik iskolájukat.

Hozzátették: az izgalmas verseny végén a szakavatott zsűri kihirdette az eredményt, amely szerint az első helyen Dudás Dominik 11. n osztályos tanuló végzett Karinthy Frigyes Előszó című költeményével. A második helyezést Murár Levéd 9. f osztályos diák érte el Ady Endre Ha című versének előadásával. A szoros versenyt a harmadik helyen zárta Gyenes Lilla a 9. n osztályból, ő Radnóti Miklós Levél a hitveshez című alkotását adta elő.

Az intézmény arra is kitért, hogy az első két helyen végzett tanuló mérettetheti meg magát az április 20-án tartandó országos versmondó versenyen, amelyet Radnóti Miklós halálának 80. évfordulója alkalmából rendeznek Budapesten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában