Szerzői est

2024.04.20. 10:15

Oláh Patrik szerzői estet tart Balassagyarmaton

Oláh Patrik salgótarjáni zeneszerző és hegedűművész szerzői estre várja a klasszikus zene kedvelőit április 20-án, szombaton a balassagyarmati Artéria galériába.

Nool.hu

Ismét egy különleges koncerttel örvendezteti meg a közönséget a 25 esztendős, Junior Príma-díjas zeneszerző, Oláh Patrik. A fiatal salgótarjáni művész sikereiről és munkásságáról már többször írtunk, hol fellépései, hol pedig különbözői díjai apropójából.

Ezúttal „hazai pályán” áll a közönség elé, a Nógrád vármegyei koncertjén – amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg – olyan klasszikus zeneszerzők darabjai csendülnek majd fel, mint Bach, Haydn, Chopin és természetesen Oláh Patrik saját szerzeményei. A kortárs és a klasszikus darabok fúziója egyrészről kikapcsolja, másfelől pedig intenzív gondolkodásra készteti a hallgatóját. Ettől válik olyan izgalmassá ez műsorösszeállítás.

A zeneszerzőt régi egyetemi barátja, Friderikusz Péter csellón kíséri. A klasszikus zene mellett mind a tarjáni művészhez, mind pedig barátjához közel áll a kortárs darabok világa. Ez az összeszokott duó több közös koncertet tudhat a háta mögött, ebből jónéhányat Salgótarjánban rendeztek. Nem véletlen, hiszen a doktorandusz hallgató minden alkalmat megragad, amikor lehetősége nyílik arra, hogy Nógrád vármegyében mutassa meg tehetségét a közönségnek.

– A koncerten elhangzik egy ősbemutató is, hiszen először hallhatja majd a közönség az egyik új szerzeményemet. Az előadás végig kalauzol minket a zenetörténet különböző korszakain, a barokktól egészen napjainkig – árulta el portálunknak a fiatal zeneszerző. Az előadás este hatkor kezdődik, a balassagyarmati Artéria galériában.

Szerző: Havas Szonja 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában