Rendezvény

2024.04.08. 14:52

Filep Xavér adott orgonakoncertet a szurdokpüspöki templomban

Orgonakoncertet tartottak a településen vasárnap este a Szent Jakab templomban.

Nagy Orsolya

Mint az a portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményből kiderült, a koncerten Filep Xavér, a Budafok-Belvárosi Szent Lipót Plébániatemplom orgonistája adott koncertet a templomban. Hozzátették: egyebek mellett Johann Sebastian Bach, Theodore Dubois, Louis Vierne, Georg Friedrich Handel, Charles-Marie Widor, Antonio Vivaldi és Johann Ludwig Krebs művei csendültek fel.

Számos koncertet adott külföldön is

Kiemelték, hogy Xavér 2012 óta játszik orgonán. Az elmúlt években számos koncertet adott Magyarországon belül és kívül. Egyebek mellett 550 személyes telt ház előtt játszott a budapesti Szent István Bazilikában, de 1200 néző előtt is fellépett már a Dohány utcai Zsinagógában a Békeima jótékonysági koncert sorozat alkalmain, amely az ő nevéhez fűződik és ő is szervezte meg. Arra is kitértek, hogy Szurdokpüspökin kívül Gyöngyösön, Visontán és Abasáron is adott már több koncertet. Ezen kívül telt házas koncertet adott Kaposváron, Budafokon, Csepelen, Fényeslitkén, Kisvárdán, Újfehértón, Mezőhegyesen, Győrben, Miskolcon, valamint Csornán.

Kifejtették, koncertjei során a legkiválóbb magyar művészekkel léphetett fel közösen, mint Kováts Kolos opera-énekművésszel, Kertesi Ingrid opera-énekművésszel, Szabó Kimmel Tamás színművésszel, Kautzky Armand színművésszel, Egyházi Géza színművésszel és Hunyadi Donatella énekművésszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában