Fejlesztés

2024.03.01. 15:05

Lépésről lépésre alakítják ki a községi könyvtárat Galgagután

Jó ütemben haladnak a község könyvtárának kialakítási munkálatai Galgagután. Az önerős fejlesztés várhatóan még ezen a nyáron befejeződik, így az intézmény megnyithatja kapuit.

Hegedűs Henrik

Jó ütemben haladnak a község könyvtárának kialakítási munkálatai

Forrás: Beküldött fotó

A település központjában, az evangélikus templom közvetlen szomszédságában épült fel annak idején tűzoltószertár céljaira ez a kis ház, aminek másik felében a helyi postahivatal kapott helyet. Még egy kis parkoló is található előtte. Ezt a megüresedett épületrészt szemelte ki a község könyvtárának a falu önkormányzata.

– Lépésről lépésre haladtunk előre – tért ki a részletekre portálunk érdeklődésére Agócs Gábor, Galgaguta polgármestere. – Amikor a költségvetésünkben elegendő forrás mutatkozott, mindig megcsináltunk valamit az ingatlanon. Az egyik esztendőben a falakat burkoltattuk le, a másikban a fűtési rendszerről gondoskodtunk, most éppen a nyílászárók cseréje volt soron. Kizárólag saját forrást használtunk fel a tevékenységre, és most már mind jobban kiformálódik az egész. Amint kész a kivitelezés, jöhetnek bele a berendezési tárgyak, a könyvek, illetve az egyéb eszközök. Természetesen felvettük a kapcsolatot a salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtár könyvtárellátó szolgálatával is.

A polgármester bevallása szerint hamarosan befejeződhet a munka, és őszintén reméli, még idén nyáron átadhatják az olvasótábornak a település új létesítményét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában