Tárlat

2024.03.16. 17:56

Kurátori feladatokban segít a salgótarjáni múzeum igazgatója Budapesten

Az Uitz Béla és az orosz ikon / Avantgárd című kiállítás a közeljövőben fog megnyílni Budapesten, a Kassák Múzeumban. A tárlat kurátorai között szerepel a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum igazgatója, dr. Shah Gabriella művészettörténész is.

Sipos Nina Vivien

Shah Gabriella

Forrás: Nool.hu | Archív fotó

A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Kassák Múzeum szervezésében március 21-én, csütörtökön, 18 órakor nyílik meg Budapesten az Uitz Béla és az orosz ikon / Avantgárd című kiállítás, amelyet dr. Bajkay Éva művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria Grafikai Osztályának egykori vezetője, Uitz Béla monográfusa fog ünnepélyes keretek között átadni. A tárlatot egészen június 9-ig lehet majd látogatni a Kassák Múzeumban.

A művészeti kiállítás összeállításában, rendezésében és prezentálásában kurátori feladatokat lát el Szeredi Merse Pál, Barki Gergely és dr. Shah Gabriella művészettörténész, a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum és Bányászati Kiállítóhely igazgatója. Együttműködő partner a Nógrád vármegyei múzeum, amely a Mihályfi Ernő gyűjteményükből adott át műveket, továbbá a pécsi Janus Pannonius Múzeum, a Modern Magyar Képtár, a Szépművészeti Múzeum, illetve a Magyar Nemzeti Galéria.

Avantgárd ikonok címmel tartják a kerekasztal-beszélgetést

Március 26-án, kedden, 18 órakor Avantgárd ikonok? címmel tartanak keresztasztal-beszélgetést Budapesten a Kassák Múzeumban, amelyen részt vesz dr. Bajkay Éva, Ruzsa György, Szeredi Merse Pál, dr. Shah Gabriella, valamint Barki Gergely. Az összejövetel moderátora Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője lesz. 

A különleges rendezvényekről a salgótarjáni múzeum igazgatója osztott meg egy Facebook-bejegyzést. "Ez is hatalmas öröm számomra. A doktori disszertációm témája kiállítássá válhatott. Köszönöm Kassák Múzeum, köszönöm Szeredi Merse Pál, Barki Gergely!" – olvasható a posztban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában