Megemlékezés

2024.03.13. 15:08

Koszorúznak a csata helyszínén és elismeréseket is átadnak a nemzeti ünnepen Rétságon

A nemzeti ünnep előestéjén, március 14-én, csütörtökön 18 órától tartják meg Rétságon az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából szervezett megemlékezést.

Hegedűs Henrik

A Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében Mezőfi Zoltán, a város polgármestere mond beszédet, visszatekintve a százhetvenhat évvel ezelőtti dicsőséges eseményekre, kitérve arra, hogy harmincöt esztendővel ezelőtt épp e jeles napon nyilvánították várossá Rétság települését.

Az ünnepségen átadják az önkormányzat elismeréseit, köztük a díszpolgári cím is jutalmazottra talál. A kísérő műsorban közreműködnek a helyi általános iskola diákjai, a Kereplő és Csillagvirág néptáncegyüttesek tagjai, illetve a nemrégiben alakult Rétsági Férfi Kar dalárdája. Az esemény végén a város vezetői, illetve az intézmények és civil szervezetek képviselői megkoszorúzzák az 1849-es rétsági csatának az épület főbejárata mellett található emléktábláját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában