Bohózat

2024.03.18. 12:08

Járai Máté hőstenorként kacagtatta meg a nógrádi közönséget

Minap a Győri Nemzeti Színház által bemutatott bohózat, A hőstenor nagy sikert aratott a nógrádi közönség körében.

Csongrády Béla

Járai Máté játszotta a főszerepet

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Az amerikai szerző, Ken Ludwig vígjátéka 2020 ősze óta van jelen a társulat repertoárján, bizonyítva, hogy – például a New York-i Brodway, illetve a londoni West End után – Magyarországon is közönségsikernek számít. Nem véletlenül, hiszen a cselekmény arra épít, hogy a clevelandi operaház Tito Morellinek nevezett világhírű tenorja Otellót eljátszani érkezik a darabbéli színházba. A várva várt előadás előtt azonban bonyodalmak sokasága teszi majdnem lehetetlenné a híresség fellépését. 

S, hogy az előadás mégis megvalósul, az kizárólag a színházi titkárnak – aki operaénekesnek készült és ismeri az Otellót is – köszönhető. A helyzet azonban ennél jóval bonyolultabb, hiszen a körülmények sajátos alakulása folytán két Otellóval kell számolni s ez megannyi kacagtató jelenet forrása lesz. A darabot Hamvai Kornél fordította, Tasnádi Csaba rendezte, a titkár Otellót Járai Máté játssza. Megjegyzendő, hogy a győri színház direktora az a Bakos-Kiss Gábor, aki igencsak otthonos a Zenthében, számos kitűnő itteni alakítás fűződik a nevéhez. S nem mellesleg ő rendezi a Zenthe új, március 22-ére tervezett premierjét, Yasmina Reza Házaspárbaj – Az öldöklés istene című fekete komédiáját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában