Múzeumlátogatás

2024.02.24. 16:38

Tanulmányi úton jártak az Aquincumi Múzeum kollégái Salgótarjánban és Szécsényben

A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumba és szécsényi MNM Forgách-Lipthay Kastélymúzeumba látogattak el egy szakmai tanulmányút apropóján a budapesti BTM Aquincumi Múzeum és Régészeti Park munkatársai, akik betekintést nyerhettek az intézmények gyűjteményeinek legszebb és legértékesebb darabjai közé.

Sipos Nina Vivien

A vendégek és a vendéglátók a salgótarjáni intézmény bejárata előtt

Fotó: Dornyay Béla Múzeum / Facebook

A budapesti BTM Aquincumi Múzeum Ős- és Népvándorlás kori Főosztályának munkatársai – kiegészülve az ásatási projektirodán dolgozókkal – készülő új állandó kiállításuk kapcsán szakmai tanulmányúton jártak a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeumban és a szécsényi kastélymúzeumban. 

Ahogy a helyi múzeum a hivatalos Facebook oldalán megosztotta, Salgótarjánban az egykori BTM-es kolléga, Szolnoki Tamás régész, Szécsényben pedig Guba Szilvia régész-főmuzeológus volt a Nógrád vármegyébe látogatók "idegenvezetői". 

– Mindkét helyszínen értékes tapasztalatokat szereztünk és cseréltünk, betekintést nyerhettünk a gyűjtemények legszebb, legérdekesebb darabjai közé és kitűnő, exkluzív tárlatvezetésekben részesülhettünk – írja posztjában a budapesti múzeum, hozzátéve: – Ezúton is hálás köszönetünket fejezzük ki a két intézmény, elsősorban Szilvia és Tamás felé a kiemelkedő vendégszeretetért, valamint hogy megosztották velünk mindazt a tudást és értéket, amit olyan példaértékű elhivatottsággal őriznek! 

Ahogy a bejegyzésben is olvasható, az Aquincumi Múzeum munkatársai remélik, hogy a jövőben más formában is létrejöhet az együttműködés a kulturális intézmények között, illetve májusban várják őket új állandó kiállításuk ünnepélyes megnyitójára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában