Hangverseny

2024.02.02. 10:52

Eredményesen zenéltek Egerben a salgótarjáni fiatalok

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) szervezésében “Tudományról Diákoknak Kíváncsiságból - Tehetségútlevél a felsőoktatásban” elnevezésű országos versenyen vettek részt minap a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.

Sipos Nina Vivien

Díjazták a salgótarjániakat

Forrás: Beküldött fotó

Idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Tehetségútlevél a felsőoktatásban című versenyt Egerben, melyen a 2023-as évben is képviselte magát a salgótarjáni művészeti iskola. A tavalyi évi vetélkedő kellemes élményekkel és a jövőre nézve hasznos tapasztalatokkal gazdagította az ifjú zenészeket, így nagy izgatottsággal álltak e kihívás elébe 2024-ben is.

Minap az egri egyetem és a Roma Szakkollégium munkatársainak együttműködésével az intézmény Líceumának hangversenytermében tartották meg a rendezvényt, amelyre többféle szekcióban lehetett előre jelentkezni a résztvevőknek. A Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskolából végül öt növendék lépett színpadra, megmutatva a közönségnek és a többi fellépőnek egyaránt, hogy ők bizony méltán nevezhetik magukat a jövő zenész nemzedékének.

– Nagy izgalommal indultunk neki az eseménynek. Növendékeink közül többen már nem első alkalommal méretették meg magukat ezen az országos versenyen

 – nyilatkozott hírportálunknak dr. Barabásné Morvai Tímea intézményvezető.

Hozzátette, hogy a különböző szekciók értékelését is jó volt hallani, mivel egytől egyig az egyetem tanárai véleményezték a produkciókat. A zenész fiatalok között is volt több saját szerzemény interpretálása a klasszikusok mellett.

Szép eredményekkel tértek haza

A salgótarjáni intézményt Egerben Mede Jázmin, Berecz Bálint, Bodrogi Flóra, Kis Kamilla Vanda, valamint Csirke Dániel képviselte. Felkészítő tanáraik dr. Barabásné Morvai Tímea és Makainé Simon Katalin volt, továbbá Szabó Istvánné, aki zongorakíséretével segítette a produkciók sikerét.

A diákok elért eredményei magukért beszélnek, hiszen a zsűri döntése alapján könnyűzenei kategóriában Mede Jázmin és Berecz Bálint duettje – Balázs Fecó és Keresztes Ildikó, A csönd éve volt című dalát énekelték el – második helyezett lett. Csirke Dániel a komolyzene szekcióban remekelt, Georg Friedrich Händel: III. g-dúr szonáta I.-II. tételét játszotta el, amiért neki ítélték meg az első helyezést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában