Tárlat

2024.02.04. 10:58

Életmű vázlatpontokban, meghosszabbították a festőművész kiállítását Salgótarjánban

A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum hivatalos Facebook oldalán osztotta meg a múzeumkedvelőkkel, hogy meghosszabbították a Viva la Vida! - Lóránt János Demeter életműve vázlatpontokban című kiállítást február 10-ig.

Sipos Nina Vivien

A Szoboravatás című festményen Tar István Tereferélők című szobrának átadása zajlik. A salgótarjáni témát ábrázoló képet Pécsen őrzik

Fotó: Facebook

Egészen február 10-ig látogathatják Lóránt János Demeter kiállítását az érdeklődők a Dornyay Béla Múzeumban minden hétfőn 7 óra 30 perctől 16 óráig, keddtől péntekig 7 óra 30 perctől 17 óráig, illetve szombaton 8 órától 16 óráig tekinthetik meg a tárlatot. 

Az intézmény egy grafikai változatát is őrzi a pécsi Janus Pannonius Múzeumból kölcsönzött  Szoboravatás című festménynek, amely a kiállításon látható. Az műremek a salgótarjáni Derkovits-telepet ábrázolja, ahol az 1966-ban készült Tar István Tereferélők című szobrának átadása zajlik. 

– Érdekessége a műnek, hogy ezt a Salgótarjánhoz kötődő alkotást Pécsett őrzik – írja a helyi múzeum bejegyzésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában