Ünnepség

2024.01.28. 14:38

Valóra vált egy álom: a Karancs-völgyi települések összefogásával valósulhatott meg a koncert

A helyi községek összetartásának érdekében rendezte meg A Szövetségi Alapítvány a Karancs-völgyi újévi hangversenyt a napokban, amely rendkívül nagy sikert aratott.

Sipos Nina Vivien

Tóth-Beeri Szilvia operett-énekesnő számolt be a részletekről

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Egy fergeteges, teltházas, színvonalas és kulturális értékekben gazdag programon vannak túl a Karancs-völgyi települések, hiszen a napokban rendezte meg a karancsaljai székhelyű, A Szövetségi Alapítvány az újévi hangversenyt Karancslapujtőn, amelyet minden vendég és fellépő egyaránt nagyon várt. Az esemény célja az volt, hogy új kapcsolatok és együttműködések alakuljanak ki az emberek között. 

A szervezők kilenc település összefogását álmodták meg, amelyeket elsősorban Palócföld, a Dobroda-patak, a közös múlt, a kultúra és a hagyományok kötnek szorosan össze, ez az álom pedig valóra is vált. A koncerten Ipolytarnóc, Karancsalja, Karancskeszi, Karancsberény, Karancslapujtő, Etes, Litke, Mihálygerge és Egyházasgerge lakói képviseltették magukat. A művészek feledhetetlen és színes előadásokkal léptek a karancslapujtői művelődési ház színpadára, teljesen elkápráztatva a közönséget. 

– Nem volt versengés egymás között, mindenki egyenlőnek érezhette magát az este folyamán, amely felemelő érzés volt – mondta Tóth-Beeri Szilvia operett-énekesnő, aki A Szövetségi Alapítvány egyik alapítótagja és a Karancs-völgyi újévi koncert szervezője, művészeti vezetője volt. 

Hozzátette: szeretne egy olyan világot és jövőt kiépíteni, megalapozni, amelyben az együttműködés fontos szerepet játszik az emberek életében.

– Fantasztikus volt egy színpadon állni ennyi tehetséges művésszel. Teljesen megtisztelve éreztem magam, hogy ismeretlenként is ekkora bizalmat adtak nekem, nem csupán a fellépők, de a vendégek, köztük a polgármesterek is – hangsúlyozta az énekesnő. 

Az alapítvány hivatalos Facebook-oldalán tett közzé egy videót Tóth-Beeri Szilvia, amelyben a jövőbeli programokat ecsetelte, említést téve arról, hogy a hangverseny a jól kitervelt projekt kezdete, az első dominó volt csak csupán.

Nem marad el a folytatás

A következő lépés, amely az együttműködés érdekében nélkülözhetetlen, hogy olyan eseményeket szervezzenek, ahol elmélyíthetik, illetve szorosabbra fűzhetik a kialakított kapcsolatokat a települések között.  Ennek folytán a tervek között szerepel, hogy februárban legyen egy mulatozással, beszélgetéssel teli farsangi bál, hogy össze tudjanak kovácsolódni azok az emberek is, akik a koncerten nem vettek részt, mert nem esett az érdeklődési körükbe vagy egyszerűen csak nem illett hozzájuk az esemény. 

A bál alkalmat tudna adni arra, hogy ne csak a sűrű műsorok közötti húsz perces szünetekben beszélgessenek egymással a fellépők és a vendégek, hanem lehetőségük nyíljon egy finom vacsora és a fantasztikus műsorokat követően – amelyeket ez esetben is a települések kivételes tehetségei, művészei és művészeti csoportjai szolgáltatnának –  kényelmesen, egy asztalhoz leülni és nyugodtan áttárgyalni minden fontos dolgot. A szórakozás, az eszem-iszom, illetve a dínom-dánom természetesen elmaradhatatlan része volna a farsangi bálnak, amely jelenleg is szervezés alatt áll. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában