Évforduló

2024.01.26. 21:28

Újabb Madách-megemlékezést tartottak Salgótarjánban, a költő szobránál

Az elmúlt heti balassagyarmati rendezvénysorozatot követően január 26-án, pénteken a vármegye székhelyén is megemlékeztek a világhírűvé lett drámai költemény írójáról, a nógrádi gyökerű Madách Imréről születése 201. évfordulója alkalmából.

Nool.hu

A Bolyai gimnázium előtt álló Madách szobor megkoszorúzása

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Minden év január végén tart ünnepi ülést az 1998-ban alakult Madách-hagyomány Ápoló Egyesület az író nevét viselő, immár 101. tanévében járó gimnáziumban. Ezúttal dr. Gréczi-Zsoldos Enikő egyetemi docens, szerkesztő mutatta be a Madách 200 című emlékkötetet, amely a tavalyi kétszázadik születésnapi évfordulóra látott napvilágot a vármegyei önkormányzat kiadásában. 

Ezt követően rendezték a szintén tradicionális koszorúzási ünnepséget Varga Imre Madách-szobránál, ahol Králik Zoltán, a gimnázium tanára mondta el gondolatait főként a Tragédia elemzésére koncentrálva, egyszersmind utalva a magyar kultúra napjára és Salgótarján várossá nyilvánításának aktuális évfordulójára is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában