Születésnap

2024.01.25. 08:02

Tartalmas programokkal emlékezett névadójára a mátranováki iskola közössége (fotók)

Ahogy minden évben Fekete István születésnapjához közeledve, január utolsó napjaiban névadójukra emlékeznek a mátranováki iskolában. Az egyik legnépszerűbb magyar író éppen ma 124 éve, 1900 január 25-én született a Somogy vármegyei Göllén.

Gulyás Edina

A hagyományoknak megfelelően idén is megemlékeztek névadójukról a mátranováki Fekete István Általános Iskolában. A napokban tartott Fekete István Emléknap koszorúzással kezdődött az intézmény falán elhelyezett emléktáblánál. Az iskola közösségén kívül Bodor Ernőné, a település polgármestere, az önkormányzat, a szülői munkaközösség és diákönkormányzat képviselői is fejet hajtottak a Vuk írója előtt.  

Juhász Gáborné igazgató arról számolt be: ezt követően prózamondó verseny keretében Fekete István műveiből adtak elő részleteket a felső tagozatos tanulók, az alsós diákok pedig vetélkedőn mérték össze tudásukat. A különféle játékos feladatok Fekete István műveihez, valamint a természethez kapcsolódtak. A program folytatásaként a diákönkormányzat számolt be az első félévi programokról és történésekről, díjazták a rajzpályázat helyezettjeit és azokat a diákokat, akik kiemelkedő közösségi munkát végeztek. Majd diákgyűlést tartottak, amelyen minden tanuló feltehette kérdéseit, elmondhatta javaslatait az intézmény életével kapcsolatban.

A színvonalas és tartalmas program szervezéséből és lebonyolításából részt vállalt Esztergályos Rita, a diákönkormányzatot vezető pedagógus, Varga Péterné magyar szakos tanár és az osztályfőnökök is – hangsúlyozta Juhász Gáborné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában