Elismerés

2024.01.21. 16:38

Rangos díjjal ismerték el Nyugat-Nógrád helytörténészét

Megtartották a magyar kultúra napi gálát szombaton a Stefánia Palotában. Az eseményen az 1998-ban alapított Kultúra Lovagja címeket adományozta oda a Falvak Kultúrájáért Alapítvány. Az ünnepség keretében Végh Józsefet, Nyugat-Nógrád helytörténészét is beválasztották az alapító lovagok rangos testületébe, mely cím mellé az Egyetemes Kultúra Lovagja kitüntetést adományozták még oda számára.

Lászlók Judit

Végh József átvette az elismerést a Stefánia Palotában

Forrás: Beküldött

A diósjenői Végh József, Nyugat-Nógrád helytörténésze a Helyőrségi Művelődési Otthonok és Művelődési Házak vezetése mellett a térség közművelődési felügyelőjeként is segítette a kisfalvak kulturális életét. Nyugdíjazását megelőzően tizenhárom éven át igazgatta a penci múzeumot. Azóta „főállású” helytörténész. Az elmúlt évtizedekben százhúsz helytörténeti kötetet adott ki. A térség újságírójaként rendszeresen küldte tudósításait országos és megyei lapokba. Munkáját számos esetben oklevelekkel és díjakkal is elismerték. Ezek közül kiemelkedik a Magyar Kultúra Lovagja cím, amelyet 2006-ban vehetett át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában