Rendezvény

2024.01.17. 07:59

Könyvbemutató és visszatekintés is színesíti a magyar kultúra napját Kétbodonyban

Két helyszínen is tartanak rendezvényt január 22-én, hétfőn a magyar kultúra napja alkalmából Kétbodonyban.

Hegedűs Henrik

Felvezetésként 16 óra 30 perctől a helyi önkormányzat és a civil szervezetek képviselői megkoszorúzzák a falu nyugati határában található Rákóczi-emlékszobrot, majd ezt követően 17 órától Mohos Zsófia: Lélekjelenlét című kötetét mutatják be. A fiatal fotós a palóc vidék örökségeinek elhivatott bemutatója, a nyugat-nógrádi táj e részéhez is ezer szállal kötődik.

A különleges megközelítésekben készült fényképekkel teli könyv ismertetője és a szerzővel való beszélgetést követően a házigazdák visszatekintenek a község életében harminc évvel ezelőtt történt, mérföldkőnek számító eseményre. Kétbodony első független önkormányzata ugyanis 1993 végén alakult meg, ekkor váltak le Romhányról, és kezdtek teljesen önálló életet. 

Az emlékezés során lépésről lépésre felelevenítik, miként fejlődött a Cserhát vonulatainak ölelésében elterülő település az elmúlt három évtized során, illetve miként gazdagodott olyan vívmányokkal, amelyek a nógrádi vármegyei határon túl is büszkén hirdetik jó hírét, mint például az országszerte méltán híres és népszerű Szilvaszombat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában