Nool.hu podcast

2024.01.04. 06:55

A holt költők között élő díjazott: ismerjék meg a salgótarjáni könyvtár igazgatóját (podcast)

A salgótarjáni székhelyű Balassi Bálint Könyvtár igazgatója, a Balassi-díjas, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Molnár Éva volt a Hír FM salgótarjáni frekvenciájának vendége. Ismerjék meg őt egy kicsit közelebbről!

Nool.hu

Molnár Éva munkásságát 2022-ben Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéssel ismerték el

Forrás: Nool archívum

Könyvtári rendezvényeiken, kiállításmegnyitókon, közösségi programokon, előadóesteken vagy új könyvek bemutatóján házigazdaként találkozunk vele. Ismerjük, ám arra valószínűleg nem is gondolunk, hogy neki koszorús költőkkel, a történelem nagy alakjaival, a művészettörténet korszakos zsenijeivel vagy csodálatos eredményeket elért olimpikonok társaságában telnek mindennapjai.  Mert, hát ilyen a könyvtár...

A 99.3-as frekvencián hallgatható Hír FM salgótarjáni adásában a szerkesztő-riporter, Tarnóczi László ez alkalommal a Balassi-díjas, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett Molnár Évát, a Balassi Bálint Könyvtár igazgatóját mutatta be, aki szomorúan veszi tudomásul, amikor azt látja, hogy az emberek ma már inkább akarnak jól informáltak, mint műveltek vagy legalább olvasottak lenni. Neki annak idején a könyvek nyitották ki a világ kapuját, s énekelt versekkel még a kisunokájának is most ezt az utat akarja megmutatni. Tartsanak velünk, aztán estére vegyenek ki egy jó könyvet a Balassiból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában