Rendezvény

2023.12.14. 20:28

Kiosztották Salgótarjánban az idei Nagy Iván Honismereti Pályázat díjait

A Dornyay Béla Múzeum, a Magyar Nemzeti Levéltár Nógrád Vármegyei Levéltárával együttműködve 2023-ban is meghirdette a Nagy Iván nevével fémjelzett alapvetően honismereti, helytörténeti pályázatot.

Színvonalas pályamunkák készültek a nagy múltra visszatekintő honismereti pályázatra

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A díjkiosztást tegnap délután tartották a múzeum épületében. A megjelenteket – köztük dr. Dániel Zoltán alpolgármestert, Tarnócziné Máté Melinda kulturális főtanácsost, dr. Shah Gabriellát a vendéglátó intézmény igazgatóját és nem utolsósorban a pályázókat – Mustóné Krajcsi Mónika, a múzeum kulturális menedzsere köszöntötte majd felkérte Máté György gyűjteményi osztályvezetőt, aki a bírálók nevében ismertette a pályaművek legfőbb jellemzőit és általános értékeit.

Sajnálattal állapította meg, hogy az ifjúsági kategória érdeklődés hiányában elhalt, de a felnőtt kutatók az idén is jelentős mértékben járultak hozzá a múzeum gyűjteményének gyarapításához. Alapvetően négy kategóriában – történet és helytörténet, irodalom és irodalomtörténet, ipartörténet, művelődéstörténet – hirdettek nyerteseket. 

A magas színvonalat jelzi, hogy 3. díjakat nem adtak ki, hiszen mindegyik pályamű legalább második helyezésre volt jogosult, sőt volt olyan pályázó – Praznovszky Miklós Ferenc – aki két pályaművével az első helyen végzett, a harmadikkal pedig második helyezést ért el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában