Nool.hu podcast

2023.11.24. 13:50

Újjászervezésének jubileumát ünnepelte idén a salgótarjáni szövetség (podcast)

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) Salgótarjáni Csoportja lelkesen és nagy lendülettel kezdte meg tevékenységét a rendszerváltás hajnalán, ám épp abban az időszakban az iparát vesztő nógrádi megyeszékhelyről sok-sok ezer ember elköltözött, s az új helyzet a hitet is próbára tette.

Nool.hu

Hálaadó szentmisével és szeretetvendégséggel ünnepeltek a közelmúltban a Szent József-templomban

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Azokban a nehéz időkben az itt maradók közül többek egészsége megroppant vagy a megoldhatatlannak tűnő egzisztenciális gondjaik kerültek előtérbe. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége akkoriban a tagjai közül sokakat elveszített és ereje is megfogyatkozott, ám egy idő elteltével a lelki szükség is nőtt, s ma már ünnepelhettek.

Tíz évvel ezelőtt, Szabó Csaba vezetésével ez a közösség újjászervezte önmagát. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában a szerkesztő-riporter, Tarnóczi László a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének salgótarjáni közösségébe kalauzol, ahol a jubileumukat hálaadó szentmisével és szeretetvendégséggel, vagyis agapéval ünneplők az Acélgyári úti Munkás Szent József-templomban a hit erejéről, küldetésükről és az egymás felé fordulásról vallottak.

A Varga András esperesplébánossal miséző Osztie atya pedig Szent József mai követőiről szólt, akik országszerte egyre több helyen alakítanak keresztény közösségekben férfi klubot a szent család őrzőjének szellemiségében a férfiak küldetését teljesítve. A rendezvényen elhangzott az is, hogy a civilekre egyre nagyobb feladat hárul az evangelizációban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában