Elismerés

2023.11.19. 10:22

Szép sikereket értek el a balassagyarmatiak az anyanyelvápolás területén

A napokban ismertették az Anyanyelvápolók Szövetségének pályázati eredményeit Budapesten, ahol balassagyarmatiak is örülhettek a sikernek.

Lászlók Judit

Balassagyarmati pályázók is szép eredménynek örülhettek

Forrás: Beküldött

Mint ismert, 2011-ben az Országgyűlés az Anyanyelvápolók Szövetsége kezdeményezésére a magyar nyelv napjává nyilvánította november 13-át. Az Anyanyelvápolók Szövetsége azóta rendez ez alkalomból Budapesten díszünnepséget, amelynek idén a Petőfi Irodalmi Múzeum díszterme adott otthont. A napokban megtartott eseményen a kitüntetések mellett az Anyanyelvápolók Szövetségének pályázati eredményeit is ismertették, amelyeken a balassagyarmatiak is sikeresen szerepeltek. 

„Az én Petőfim című” esszépályázaton dr. Bacskó Józsefné és Pásztor Sándorné is ezüst minősítést kapott. Emellett az anyanyelv napján bemutatták „A mi Petőfink” című kötetet, amelyben mindkettőjük munkája olvasható. A „Népi gyógyászat” címmel kiírt anyanyelvi pályázaton Pásztor Sándorné első, Hevérné Tácsik Klára a második, míg dr. Bacskó Józsefné pedig a harmadik helyezést ért el. A Kazinczy Ferenc Társaság „Írj levelet Kazinczynak” pályázatán dr. Bacskó Józsefné második lett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában