Pedagóguskórus

2023.11.18. 09:46

Sokszínű, tartalmas programkínálattal zárta az őszt a salgótarjáni múzeum

Az idén szeptember végén kezdődött a Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű, a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, illetve a Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ koordinálásával szervezett rendezvénysorozat. A salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum is aktivizálta magát és sokszínű, tartalmas kínálattal invitálta az érdeklődőket.

Csongrády Béla

Kellemes koncertet adott a pedagóguskórus a múzeumban

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A zárórendezvényre a minap a múzeum épületében került sor a Salgótarjáni Pedagóguskórus részvételével. Az idén alapításának 65. évfordulóját ünneplő, Baárné Dicse Zsuzsanna vezetésével működő együttes ezen alkalomra kedélyes hangulatú, kellemes műsort állított össze, amelyben a kórusmuzsika mellett az irodalom is helyet kapott néhány vidám magyar vers formájában. 

Az első blokkban népművészeti ihletésű művek – mondhatni megverselt dallamok – hangzottak el. Köztük volt az egykori nagybátonyi Szűts Pál csellótanár, zeneiskolaigazgató Boros nóták című szerzeménye is. Ez a mű az egyik kórustag – az ide igazán passzoló nevű Boros Istvánné vezényletével hangzott el. Daróci Bárdos Tamás egy török népdal – az Üszküdára – alapján szerzett vidám balladáját, nemzetközi szerzők tréfás pisztráng-dalait, illetve az afrikai, zulu származású Solomon Linda The lion slepps tonight című világslágerét csakúgy mint Andrew Lloyd Webber saját műveiből, musicaljaiból önmaga által összeállított Concert celebration-t egyaránt Baárné Dicse Zsuzsa vezényelte. A Beatles utolsó albumán szereplő Maxwell’s Silver Hammer című szám karnagya pedig a szintén kórustag, Radnai Zsuzsanna volt.

A kórus kísérője zongorán Farkas Diána bátonyterenyei zenetanár, tanszakvezető volt. A műsorszámokat Boros Ágnes moderálta illetve kommentálta. A vendégeket a házigazda múzeum nevében Mustóné Krajcsi Mónika kulturális menedzser köszöntötte. Utóbbiak mindketten a kórus tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában