Kiállítás

2023.11.18. 08:38

Rétsági kötődésű képzőművész tárlata nyílt meg Vácon

A nyugat-nógrádi járási székhelyhez ezer szállal kötődő képzőművész, Németh Árpád festményeiből összeállított kiállítás nyílt meg a napokban a váci Madách Imre Művelődési Központban.

Hegedűs Henrik

Németh Árpád neve sok tekintetben összefonódik Rétság kulturális életével. A nyugalmazott pedagógus egykor a település gimnáziumában tanított, több mint egy évtizedig tevékenykedett közművelődési felügyelőként és osztályvezetőként a járási közigazgatásban, emellett pedig szorgalmasan alkotott, készítette képeit. 

Kulturális munkásságáért a város önkormányzata 2012-ben Pro Urbe díjjal tüntette ki. Vácra költözése után sem hagyott fel a képzőművészettel, műtermében nyugodt körülmények között róhatja vászonra az ecsettel vázolt formákat.

Vácon, a Madách Imre Művelődési Központ emeleti körcsarnokában található galériában berendezett tárlaton a műveket dr. Matits Ferenc művészettörténész méltatta, nagy műgonddal ismertetve a különböző stílusjegyeket, illetve kitért a személyes kapcsolatokra is. Az eseményt a Sick Sox Feat együttes zenéje és Légvári Nóri éneke színesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában