Gyermeknevelés

2023.11.04. 09:13

„Gyúrogató” foglalkozáson fejlesztik kézügyességüket a romhányi óvodások

Nagycsoportos óvodások számára szervezett „Gyúrogató” címmel foglalkozásokat a romhányi könyvtár. A több alkalomból összetevődő sorozaton a mesehallgatás mellett kézügyességüket is fejleszthetik a gyermekek.

Hegedűs Henrik

Mesehallgatás az egyik foglalkozáson

Forrás: Beküldött fotó

Hornyákné Bulejka Krisztina, az intézmény vezetője portálunk megkeresésére elmondta, nem csak a szimpla könyvtári szolgáltatásokkal szeretnének előrukkolni a községben élőknek, hanem lehetőséget teremtenek a különböző korosztályok képviselőinek a szabadidő hasznos, kellemes, értékeket adó eltöltésére, közös élmények megélésére. Hozzátette, fontosnak tartják a legkisebbek olvasóvá nevelését, ami játékos formában a legkönnyebb. Ezért hívták életre ezt a „Gyúrogató” foglalkozást. Minden alkalommal meséléssel indítanak, énekelnek, mondókáznak, majd a könyvtárvezető által saját maga főzött gyurmák megformálásával folytatódik a foglalkozás, amiben a gyerekek koncentrációkészségének növelése, és az ujj-kéz mozdulatainak finomítása mellett teret kap a kicsik kreatív fantáziája is. A sorozat tematikájának kidolgozásában nagy segítséget nyújtott a romhányi Csigaházikó Kerámiaműhely tulajdonosa, Kovács Gabriella.

Hornyákné Bulejka Krisztina végezetül hangsúlyozta, örömmel tapasztalja, hogy az alapos gyúrogatást követően a gyerekek örömmel böngészgetnek a mesekönyvek között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában