Tárlat

2023.11.09. 14:18

Beragyogják a borongós napokat a salgótarjáni fotós kiállított munkái

Nyári fényfoszlányok címmel nyílt meg szerda délután Hegedűs Márk fotókiállítása, a rendezvényeken készült képek napfényt csempésznek a borongós napokba – hangzott el a megnyitón.

Gulyás Edina

Lapunk korábbi fotóriporterének, Hegedűs Márknak szerdán nyílt kiállítása

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Sokszínű kulturális élményt kínáltak a nyári rendezvények, az azokon résztvevő emberek mosolya és vidámsága, a programok önfeledt hangulata elevenedik meg Hegedűs Márk fotóin, amelyekből szerda délután nyílt kiállítás a József Attila Művelődési Központ Előtér Galériájában. A tárlatra sokan kíváncsiak voltak, a megjelenteket dr. Huszár Máté alpolgármester köszöntötte. 

Mint mondta, Salgótarjánról sokszor lehet negatív kritikákat hallani, a kiállított fotókon azonban egy lüktető város látható. A Dornyay Ház átadóján, a kemerovói családi napon, a Zenthe Színház nyári szabadtéri előadásain és az augusztus 20-i ünnepségen készült fényképek megmutatják a rendezvények sokszínűségét. Lapunk korábbi fotóriporterének munkáit dr. Csongrády Béla nyugalmazott közíró, a Nógrád Megyei Hírlap egykori főszerkesztője ajánlotta a jelenlévők figyelmébe, felidézve az alkotóval való személyes kapcsolatot, ami a sok közös munkának köszönhetően fűződött szorosra.  

Van egy közös nevezőjük ezeknek a felvételeknek, s ez nem más, mint az emberábrázolás. Kisebb és nagyobb gyermekek, felnőtt nők és férfiak láthatók különböző szituációkban, de valahogy mindig életörömet tükrözve, sugározva

 – fogalmazott dr. Csongrády Béla, aki ezt tartja a kiállítás legnagyobb érdemének. 

„A képeknek azért nincs címük, mert mind egy szellemiséget türköznek: Salgótarjánban boldogok az emberek.”
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

– Munkáim során alapvetően a szépet igyekszem megörökíteni, a kiállított fotókat is ezek alapján válogattam, keresve ezeket a fényfoszlányokat – hangsúlyozta az alkotó. – A képeknek azért nincs címük, mert mind egy szellemiséget türköznek: Salgótarjánban boldogok az emberek. Az itt élők felelősek azért, hogy élettel, mosollyal töltsék meg a várost.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában