Kiállítás

2023.10.03. 10:54

Képzőművészeti alkotások díszítik a salgótarjáni Vármegyeháza falait

Pampuryk Péter képzőművész, tervezőgrafikus alkotásaiból nyílt kiállítás a napokban Salgótarjánban, a Vármegyeháza Galériájában.

Gulyás Edina

Szerelem, élet, háború címmel nyílt kiállítás a napokban Pampuryk Péter képzőművész, tervezőgrafikus alkotásaiból Salgótarjánban, a Rákóczi úti Vármegyeháza Galériájában, a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal szervezésében – tájékoztatott közösségi oldalán a hivatal. 

A tárlatot Shah Gabriella, a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum igazgatója ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. Az intézményvezető megnyitóbeszédében úgy fogalmazott: Pampuryk Péter műveiben a bibliai témák és a vallási motívumok utalnak a jelenkori problémákra, ugyanakkor az örömökre is, mert a makrovilágban lévő rossz mellett a saját világunkban muszáj észrevennünk és megélnünk a jót.

A kiállítást a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója, Kalocsai Péter szervezte, a műveket pedig Földi Péter Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész, a Nemzet Művésze válogatta össze. A november végéig megtekinthető tárlatot Kele-Szabó Ágnes vizuáliskultúra-tanár rendezte. 

A kormányhivatal bejegyzésében arra is kitért: a kiállítás mellett az érdeklődők figyelmébe ajánlják a Nógrád Vármegyei Önkormányzat gesztorálásában nemrégiben átadott Nógrádi Történeti Arcképcsarnokot is. A szűkebb régiónk jelentős alakjait felvonultató, Kun Péter által készített 25 portrét szintén az első emeleten tekinthetik meg az érdeklődők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában