Megmérettetés

2023.09.16. 14:30

Nógrádi diákok is jelentkezhetnek a Madách-vetélkedőre

Madách Imre születésének 200. évfordulójára irodalmi vetélkedővel is emlékeznek. A megmérettetésen való részvételre buzdítja vármegyénk középiskolás diákjait Skuczi Nándor, a közgyűlés elnöke.

Gulyás Edina

A Rákóczi Szövetség a Magyar Nemzeti Múzeummal együttműködve a Madách-emlékév alkalmából irodalmi vetélkedőt hirdetett Kárpát-medencei középiskolások számára – tette közzé honlapján Nógrád Vármegye Közgyűlése. Hozzátették: Skuczi Nándor, a közgyűlés elnöke a versenyen való részvételre buzdítja szűkebb hazánkban is a diákokat. 

Ennek érdekében levélben fordult a középiskolák vezetőihez, amiben arra kérte őket, hogy népszerűsítsék a megmérettetést iskolájuk növendékei körében. Mint fogalmazott, a három fordulóból álló vetélkedőre háromfős diákcsapatok nevezhetnek egy online tesztsor kitöltésével. A beküldött digitális dolgozatok alapján a legeredményesebb 60 csapat kap meghívást a második fordulóra, amelyet a szervezők egy háromnapos ifjúsági találkozó és 1956-os emlékünnepség keretében Budapesten rendeznek október 21. és 23. között. A vetélkedő középdöntője október 22-én, a döntője október 23-án a Magyar Nemzeti Múzeumban zajlik majd. A jelentkezés már elindult, az első forduló feladatsorát október elsején éjfélig kell megoldani. 

– Bízom abban, hogy minél több diák kedvet kap és megméreti magát a versenyen. Nógrád vármegye ezzel is eredményesen és méltón tiszteleghet szűkebb pátriánk irodalmi géniusza előtt – hangsúlyozta Skuczi Nándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában