Koncert

2023.09.17. 10:55

Gyarmati zongoraművész szólaltatja meg Liszt műveit a Karmelitában

Október 22-én a Junior Prima díjas Magyar Valentin ad Liszt Ferenc műveiből összeállított szólóestet a budapesti Karmelita kolostorban.

Lukács Zsófia

Magyar Valentin

Forrás: karmelitakoncertek.hu

Mint arról korábban beszámoltunk: idén már a harmadik évad klasszikus zenei kínálatából válogathat a Karmelita Koncertek közönsége. Az elmúlt évadokhoz hasonlóan a programok jeles kulturális napokhoz kötődnek és a komolyzenei repertoárt helyezik előtérbe. Liszt Ferenc születésnapján a fiatal zongoraművész-generáció egyik legkiválóbb képviselője, a Junior Prima díjas Magyar Valentin ad a zeneszerző műveiből összeállított szólóestet.

A Fiatal tehetségek a Karmelitában - Liszt öröksége címmel hallható előadásban olyan darabok hallhatók majd többek között, mint a Die Zelle in a Nonnenwerth, a Mefisztó-keringő, vagy a Dante-szonáta.  Az elhangzó zongoraművet nosztalgikus emlékezésként is hallgathatjuk, amely betekintést nyújt Liszt gazdag zenei világába.

Magyar Valentin hatévesen kezdett zongorázni, és hamar számos versenyen bizonyította tehetségét. Eckhardt Gábor tanítványaként 2015-ben nyert felvételt a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályába, jelenleg az intézmény mesterszakos hallgatójaként tanul. 2017-ben második díjat kapott a grazi Bartók zongoraversenyen, 2020-ban megnyerte előbb a Yamaha versenyét, majd a HCC New Yorki-i zongoraversenyét. 2021-ben 3. helyezést ért el a Weimari Nemzetközi Liszt Versenyen, majd 2022-ben elnyerte a Kocsis–Hauser Alapítvány Kocsis Zoltán-díját. Rendszeresen koncertezik itthon és külföldön, valamint a nemzetközi zenei színtér legkiválóbb magyar muzsikusait is képviselő Klasszikus Koncert Ügynökség egyengeti zenei pályáját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában