Szórakozás

2023.09.10. 13:57

Falunapon vigadtak a horpácsiak, a kúria és az utak felújítása is szóba került

A vénasszonyok nyarát tökéletesen idéző időjárásban tartották meg szombaton délután a horpácsi falunapot.

Hegedűs Henrik

Balla Mihály (balra) és Molnár Zoltán a megnyitón

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Amikor a helyszínre értünk, éppen megnyitó zajlott. A falu közösségi terén található szabadtéri színpadon éppen Molnár Zoltán, a nyugat-nógrádi község polgármestere és Balla Mihály országgyűlési képviselő tréfálkozott egymással, a jó hangulatot is megalapozva. A polgármester egy még el nem készült helyi útfelújítás megvalósítását „kérte számon” a honatyán, mire a parlament tagja azzal válaszolt, ő inkább szívesebben dicséri a szécsényi táncos asszonyok produkcióját, mint a falu vezetőjének tevékenységét.

Szécsényi tánccsoport fellépése szórakoztatta a horpácsiakat
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

Persze gyorsan komolyra fordult a szó. Balla Mihály kiemelte, mindig szeretettel érkezik Mikszáth kedvelt községébe, ahol a kistelepülésre jellemző módon kiváló a közösség, ráadásul lázasan munkálkodnak mostanság a Nagy Palóc kúriájának hosszú évek óta várt korszerűsítésén, ahol hamarosan már a megszépült és kibővült életmű-kiállítás is megnyílhat.

A beszédeket követően a fentebb már említett szécsényi szenior hölgykoszorú szórakoztatta először a közönséget, majd az estébe nyúlva egyre emelkedettebb lett a hangulat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában