Fesztivál

2023.09.15. 15:15

Egyházzenei dallamok csendülnek fel a balassagyarmati múzeumban

A tizenhetedik Ars Sacra Fesztivál, mint minden évben, így idén is gazdag és színes programokkal várja az örök értékekre, az igazra, a jóra és a szépre vágyakozókat országszerte. A fesztivál részeként szeptember 16-án, szombaton egyházzenei dallamok csendülnek fel a békéért a balassagyarmati Magyar Nemzeti Múzeum Palóc Múzeumában.

Lukács Zsófia

A 15 óra 30 perckor kezdődő programon hangversenyt ad Lévárdi Beáta karnagy vezetésével a Vissi’d Arte Művészeti Együttes és a szécsényi Erkel Ferenc Vegyeskar, valamint a Bel Canto Kamarakórus. Az eseményen közreműködnek a helyi Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai is. Zongorán játszik: Franka Beáta, Pásztor Nelli Mária, Chomát Dalibor, illetve Szalay Demeter Mózes.

Az Ars Sacra Fesztivál idén országszerte 11 műfajban, 400 ingyenes programmal várja a régi és új közönséget határon innen és túl egyaránt. A sok helyszín mellett 140 templomban szerveznek fesztivál programokat, ahol elsősorban a zenéé lesz a főszerep.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában