Rendezvény

2023.08.08. 11:03

Már javában készülnek a Betyárasztal Fesztiválra Cserháthalápon

A nyugat-nógrádi térség egyik legnagyobb tömeget vonzó nyári rendezvénye a Betyárasztal Fesztivál Cserháthalápon. A szervezők gőzerővel készülnek az augusztus 12-i eseményre.

Hegedűs Henrik

Ismét betyárok lepik majd el a települést

Forrás: Archív fotó | Nool

Fotó: H. Cs.

A falu fölött, a Cserhát dombhajlatainak tetején található fennsíkszerű természeti képződményről kapta nevét a rendezvény. A legenda szerint a betyárok annak idején ott gyülekeztek, a magaslesről tekintettek lefelé, mikor tűnnek fel az őket üldöző pandúrok, és mikor indulhatnak el újabb közös portyáikra.

Az idei Betyárasztal Fesztivál felvezetéseként a művelődési házzal szemközti tágas réten szombaton, a délelőtt során fogathajtó gazdaversenyt tartanak, és már ekkor bőségesen rotyognak a finom készítmények az udvari szabadtéri színpad feletti térség kialakított főzőpontjain. A déli hivatalos megnyitót követően hagyományőrző csoportok lépnek fel, ezzel egyidőben a bírálók a sütemény – és pálinkaversenyekre behozott különlegességek ízvilágát mustrálják, aminek kora délután már a végeredményeit is kihirdetik. 

Késő délután a viseletek viadalán szintén elismerést kapnak a legpompásabban felöltöztetett szépségek, és a színpadon ugyancsak egymást váltják a modernebb zenei stílust képviselő előadók. Az este során MC Hawer és a Tekknő, a Csürhe Banda, a Széltolók és a Sógorok, valamint a Galga Express Band szórakoztatja a közönséget, de tűzzsonglőr bemutatóval is készülnek a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában