Kitüntetés

2023.08.24. 10:45

Hűvösvölgyi Ildikó és Seress Zoltán veheti át idén a Tolnay-díjat Mohorán

Két kiváló színházi személyiség kapja meg ebben az esztendőben a Tolnay Klári-díjat. A művészeti kitüntetést szeptember 4-én, hétfőn veszik át Mohorán a jutalmazottak, Hűvösvölgyi Ildikó és Seress Zoltán.

Hegedűs Henrik

A Tolnay Klári-díj kuratóriuma hosszú évek óta ismeri el ezzel a kitüntetéssel a nagy népszerűségnek örvendő színművészek munkásságát, elsősorban azokét, akik maguk is szerepeltek közös színpadon a díj névadójával. 

Hűvösvölgyi Ildikó, aki 2015-ben kapta meg a Kossuth-díjat, saját bevallása szerint még pályakezdő korában játszott együtt Tolnay Klárival, aztán hosszú ideig nem találkoztak a világot jelentő deszkákon, mígnem az 1990-es évek közepén ismét összehozta őket a sors egy közös darabban. A Turay Ida Színház társulatának a tagja idén nyár elején töltötte be hetvenedik életévét, és most éppen azt a szerepet alakítja, amelyet Tolnay Klári játszott sokáig annak idején.

Seress Zoltán jelenleg a Vígszínház művésze, 2000-ben érdemelte ki a szakmai pályatársaktól a Jászai Mari-díjat. A több híres magyar filmben, így A napfény íze, az Üvegtigris, A Hídember, illetve a Magyar vándor című produkciókban is feltűnt férfiú szintén nagy tisztelettel beszél mindig Tolnay Kláriról.
A szeptember 4-i szűk körű ünnepségen Juhász Judit, a Magyar Művészeti Akadémia szóvivője és Balla Tünde, a Tolnay Klári Emlékház intézményvezetője adja át a díjakat a két színművésznek, akiket Balla Mihály, a térség országgyűlési képviselője, illetve Mohay Gábor Kazinczy-díjas előadóművész is köszönt a rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában