Nool.hu videó

2023.08.13. 16:30

Helyszíni videó: balkáni hangulatot teremtett Boban Markovics és zenekara Salgótarjánban

Mint arról már beszámoltunk: július 30-án, vasárnap kezdődött és augusztus 16-ig, szerdáig tart a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál. Ez idő alatt kilenc este szórakozhat a közönség a jobbnál jobb előadásokon, koncerteken. A kínálatot pedig péntek este egy igazi világsztár, a Boban Markovics szerb trombitaművész nevével fémjelzett zenekar vendégszereplése koronázta meg. Tekintsétek meg videónkat!

Nool.hu

Boban Markovics és zenekara a Zenthe Nyár színpadán lépett fel

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A Zenthe Ferenc Színház saját sikeres darabjai közül igyekezett többféle igényt kielégíteni és a különböző korosztályok érdeklődésére apelláló emlékezetes élményt biztosítani. Így került a programba a Buborékok című vígjáték, az Apácák nevet viselő zenés komédia, a drámai töltetű, fanyar humorú Augusztus Oklahomában, az első zenthés operett, a Csókos asszony, és főként a gyermekek kedvében járó zenés mesejáték, a Vén diófa titka.

A kínálat gazdagítása céljából a vendégelőadások sorába olyan műfajokat, darabokat választottak be, amelyeket nem tudnak saját erőből megvalósítani. Ilyen volt a Cserháti Zsuzsa emlékére összeállított koncert Szulák Andrea, Polyák Lilla és a Stúdió 11 zenekar közreműködésével. Ugyancsak ebbe a kategóriába sorolható a Neoton-slágerekre alapozó musical, a Szép nyári nap. Kuriózumot jelent az egykori ExperiDance-produkciók koreográfusának, Román Sándor új társulatának a Fun Fiction című táncshow-ja.

A kínálatot pénteken pedig egy igazi világsztár, a Boban Markovics szerb trombitaművész nevével fémjelzett zenekar vendégszereplése koronázta meg. Műsorukban az úgynevezett balkáni muzsika sajátosságai az európai zenei hagyományokkal ötvöződtek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában