Szórakozás

2023.07.09. 11:39

Tűzugrásból, néptáncból és arcfestésből sem volt hiány az őrhalmi nyárköszöntő mulatságon

Nyárköszöntő mulatsággal indították az esztendő legmelegebb évszakának programjait szombaton Őrhalomban. A falu sportpályáján a színes kavalkádban jól megfért egymás mellett a tűzoltóautó vízspriccelése, az arcfestés, a néptánc és a tűzugrás is.

Hegedűs Henrik

Egymást érték a különböző csoportok, az apró és a nagyobbacska pergő lábú néptáncosok

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Henrik

Kilencedszer csalogatta immár az Őrhalomért Egyesület lelkes szervezői csapata az embereket a helyiek által „Pást” névre keresztelt tágas füves térségre. Amint átlépdeltünk a patakon átívelő hidacskán és kicsit megálltunk a szabadtéri színpad hűvösében, balról megpillantottuk a vendégül hívott San Lazaro Állatvédő Alapítvány önkénteseit, akiknek a sátra alatt két hűséges eb tűrte nagy nyugalommal, hogy a gyerekek megsimogassák őket. 

Kissé odébb egy bohócnak öltözött hölgy pingálta különböző színárnyalatokra a nála jelentkező fiatalok arcát, mellettük pedig egy pórázra kötött hüllő lógatta hosszú nyelvét az érdeklődők felé. Hátul a helyi önkéntes tűzoltók a szerkocsijuk tetejéről spricceltették magasba a vízsugarat, a tizenéves kölykök pedig nagy boldogsággal futottak alá egy kis hűsítő testmosás erejéig. Mindezeken túl, volt többek között kutyás bemutató, íjászkodás, illetve lovaglási lehetőség is.

A színpadon is beindult hamarosan az élet. Egymást érték a különböző csoportok, apró és nagyobbacska pergő lábú néptáncosok, énekes hölgyek, és befutott Lenkó Péter vezérletével a Folt Zenekar is, így nem maradt el a hamisítatlan magyaros zengő talpalávaló muzsika.

Az est leszálltával néhány férfiú szorgosan hordta a fahasábokat az alkalmi máglyához, és amint fellobbant a tűz, a Szent Iván-éji hagyományok szellemében bárki átugorhatta a térdmagasságig lobogó lángokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában