kiállítás

2023.07.14. 08:21

Nógrád csodás tájait is ábrázolják a verőcei fotográfus munkái (videó)

Ilovszky Árpád dokumentarista fotográfus alkotásaiból nyílt nemrégiben kiállítás Mohorán, a Tolnay Klári Emlékház galériájában. A megnyitón közreműködött Faragó Laura Kossuth-díjas énekművész.

Hegedűs Henrik

Ilovszky Árpád

Forrás: Tolnay Klári Emlékház

A Békés megyei származású nyugalmazott pedagógus Ilovszky Árpád 2014-ben fedezte fel magának a Dunakanyart, és vásárolt magának egy házat Verőcén, ahol azóta már életvitelszerűen lakik. Az eltelt közel tíz esztendő alatt nem csak a nagy folyam környékét barangolta be, hanem eljutott Nógrádba is, természetesen minden útjára magával vitte a fényképezőgépét, és egyből kattintgatott, ha valami érdekes látott. Így került lencsevégre a dunai horgászok sora, a folyó vidékének állat- és növényvilága, de eljutott egészen az Ipoly északi részéig, ahol sajátos szemszögből örökítette meg például a túlparti Rárósmulyad különleges kialakítású templomát.

Ahogy a művész a tárlatnyitón fogalmazott, a kiállítás anyaga invitálja a látogatót, hogy megálljon, és a képen látható részlet mintegy behatol az ő nézőterébe, így létre tud jönni az egység, a tér és idő a képen látható mondanivaló és a néző között. Ilovszky Árpáddal hosszabban elbeszélgettünk, az erről szóló beszámolót később közöljük portálunkon. A kiállításról videós összeállítás is készült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában