Búcsú

2023.06.27. 12:34

Tizenegy év után elköszön a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház igazgatója

Salgótarján önkormányzatának közgyűlése kedden támogatta az ügyvezető igazgató kérését, így június 30-án, pénteken elbúcsúzik a Zenthe Ferenc Színháztól Simon Lajos, a teátrum alapító igazgatója.

G. K.

Salgótarján önkormányzatának közgyűlése kedden támogatta az ügyvezető igazgató kérését

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Ő volt az, aki az elmúlt 11 évben elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy Salgótarjánban és egyben Nógrád megyében is megalakuljon az első professzionális színház és társulat – számoltak be róla a színház közösségi oldalán.

Mint írták: Simon Lajos irányítása alatt a Zenthe Ferenc Színház a magyar színházi struktúra unikális szereplője, s egyben a város kulturális nagykövete lett, emellett a nógrádi megyeszékhely társasági, szellemi életének, városmarketingjének és városimázsának első számú alakítójává is vált. Az évadonként ma már közel 250 előadást játszó színház rendszeres vendégszereplője lett a rangos hazai, valamint a külhoni színházi fesztiváloknak is, két díjat nyert a Vidéki Színházak Fesztiválján (2016, 2019), 2018-ban pedig átvehette a Nógrád Megyei Príma-díjat.

Hozzátették: az igazgató ötletgazdája és fő szervezője volt Nógrád megye legnagyobb, a térség egyetlen művészeti értékekre alapozott fesztiváljának, a Zenthe Nyárnak. Igazgatása eredményeként a magas színvonalú művészi-színházépítő munka napjainkban már kiemelt minősítésű előadó-művészeti szervezetben folyik.

„A nézők nevében is köszönjük Simon Lajos színházigazgatónk évtizedes színházépítő munkáját. A közgyűlés 2023. december 31-ig – az új igazgató megválasztásáig – Susán Ferenc produkciós igazgatót bízta meg a színház vezetésével” – írták a  bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában