Osztálykirándulás

2023.06.28. 07:46

Megelevenedett a történelemkönyvben olvasott tananyag a bátonyterenyei diákok előtt

Egy, a közelmúltban tartott osztálykiránduláson testközelből is láthatták a történelem órán tanultakat a bátonyterenyei Fáy András Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Szakgimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium kilencedikes diákjai.

V. E.

Az osztálykiránduláson testközelből is láthatták a történelem órán tanultakat a diákok

Forrás: Facebook

Az oktatási intézmény a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a 9. a osztályos tanulóik a közelmúltban Egerbe látogattak egy osztálykirándulás keretében. Mint írták: arra való tekintettel, hogy a kilencedik évfolyamos történelem tananyag témái között szerepel I. (Szent) István király egyházszervező munkája is, a gyerekek egy „időutazás” keretében megtekinthették az egri püspöki palotát és annak pincerendszerét. A programok között szerepelt még annak a hatalmas ezüst- és aranyszállal hímzett palástnak a megtekintése is, amelyet a korabeli magyar érsek Mária Terézia koronázási ceremóniáján viselt. Mindezeken túl a fiatalok megcsodálták az úgynevezett „Madaras szobát” is.

– Nagyon érdekesnek találtuk, hogy a szobákat a középkori várakhoz hasonlóan cserépkályhákkal, a folyosókról kívülről fűtötték. A lányok még a „kályhába” is bebújtak. Megtudtuk, hogy a város alatt egy labirintusszerű, hatalmas pincerendszer található, amely több kilométer hosszú. Nagyon kedves gesztusnak találtuk, hogy a kirándulás végén ostyaként borsodnádasdi „molnárkaláccsal”, misebor helyett pedig palackozott minőségi musttal kínálták meg a látogatókat – olvasható a bátonyterenyei középiskola bejegyzésében, amelyből az is kiderült, hogy a fáy-s tanulóknak a pincerendszer tetszett leginkább.

Zárásként végül hozzátették: jövőre az Egri várat tervezik megnézni a fiatalokkal, hiszen a tizedikes történelemórákon a török korról és az 1552-es egri eseményekről fognak majd tanulni a diákok.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában