Művészet

2023.06.29. 08:01

Állandó szalont létesítettek Mohorán a Tokody-életműtárlatnak

Még tavaly rendezték be Mohorán, a Tolnay Klári Emlékházban az idén hetvenedik születésnapját ünnepelő Kossuth-díjas operaénekes, Tokody Ilona életpályáját bemutató, sok-sok fényképet tartalmazó kiállítást.

Hegedűs Henrik

Bővítették az emlékház folyamatosan megtekinthető művészeti gyűjteményét

Forrás: Nool

Fotó: H. Cs.

Idén, az emlékház évadának tavaszi kezdetén a múzeum tulajdonosai úgy döntöttek, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítják a tárlatot, ráadásul a művészt a jeles alkalomból külön is köszöntötték.

– Magyarország nagyon sok tájegységéről kerestek fel bennünket, hogy láthassák a Tokody-kiállítást, ráadásul az énekesnő több szálon is szorosan kötődik Nógrádhoz, elég, ha csak azt említem meg, hogy visszajáró vendégtanár a balassagyarmati muzsikustáborban – mondta el megkeresésünkre a házigazda Balla István, bőrész-iparművész. – Ezért a családunkkal, illetve a Tolnay Klári Kulturális és Művészeti Egyesület vezetőségével úgy határoztunk, hogy egy állandó szalont létesítünk a nemzetközileg elismert mezzoszoprán tiszteletére. Tokody Ilona felajánlott tárgyai és fényképei közül kiválogattunk néhányat, és egy kisebb szobát rendezünk be neki, ezzel is bővítve emlékházunk folyamatosan megtekinthető művészeti gyűjteményét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában