Múzeumok Éjszakája

2023.05.10. 10:25

Színes programokkal várják az érdeklődőket a Madách-kastélyban a Múzeumok Éjszakáján

Színes programokkal várja a látogatókat a Szlovák Nemzeti Múzeum – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma május 13-án, szombaton a Múzeumok és Galériák Éjszakáján Alsósztregován.

E-L. Zs.

– A Madách-kastélyban délelőtt 10 órától könyvbörze várja a látogatókat, ahol Madách Imre életéről filmet vetítünk, majd múzeumi tárlatvezetéssel folytatódik a program. 14 órakor megnyitjuk a „Kosztümös babák” című kiállítást, amelyen egy beszélgetés kíséretében Silvia Koišová mutatja be a történelmi játékok és babák készítését – mondta el portálunknak Dana Veselovská, az intézmény kurátora.

Hozzátette: mindezek mellett a gyerekeket kreatív foglalkozás is várja, ahol dekoratív üvegvázákat és mécseseket, illetve képkeretet is készíthetnek, a makramé technikával pedig karkötőket köthetnek. A workshopok után a kastély udvarán májusfát is díszítenek. A múzeumban a délután folyamán lehetőség nyílik korabeli viseletekben való fényképezkedésre is.

A múzeum kurátora arra is kitért, hogy a változékony időjárás miatt egyaránt kül- és beltéri programokkal is készülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában