Kultúra

2023.05.22. 16:56

Romajális: az egész hét a roma hagyományokról szól a litkei iskolában

A roma hagyományokkal és értékekkel ismerkednek a tanulók a Romajális elnevezésű témahéten a litkei iskolában.

G. E.

Elkezdődött a Romajális elnevezésű témahét a Platthy József Általános Iskola Tagintézményében

Forrás: Beküldött fotó

Elkezdődött a Romajális elnevezésű témahét a Platthy József Általános Iskola Tagintézményében, a programsorozatot már évek óta megrendezik az Litkén. 

– A hét során az iskola tanulói a roma kultúrával, a hagyományokkal és az értékekkel ismerkedhetnek meg. A rendezvénysorozat első napján különleges vendég érkezett a tanulókhoz, Zámbó Anett személyében, aki az intézmény egykori tanulója volt – tájékoztatott Szűcs Tamás tagintézményvezető. 
– Zámbó Anett festményei bemutatása közben inspiráló, motiváló gondolatokkal keltette fel a tanulók érdeklődését, hiszen életútja neki is ebből a szegény sorsú közegből indult.

Mint mondta: a hét további napjaiban a roma ételekkel projektfeladat formájában, a roma zenével és az autentikus tánccal, a roma mozgóképi- és írott alkotásokkal ismerkedhetnek meg a tanulók. Pénteken pedig a csemeték osztályonként adnak számot a hét során megszerzett ismereteikről, délután pedig az általános iskola, a helyi önkormányzat, a litkei Roma Kisebbségi Önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével gyermeknapot tartanak az iskola udvarán.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában