Képzőművészet

2023.05.19. 08:46

Papírfecnikből készíti képeit a művész, Rétságon tekinthetik meg alkotásait az érdeklődők

Különleges technikával készült alkotásokból nyílik kiállítás május 20-án, szombaton 18 órától a rétsági Városi Művelődési Központ galériájában.

Hegedűs Henrik

Cziráki Nándor nem véletlenül választotta tárlatának a Papírszimfónia címet

Forrás: Beküldött fotó

A „kollázser” képzőművész, Cziráki Nándor nem véletlenül választotta tárlatának a Papírszimfónia címet, hiszen képeit ennek az anyagnak a felhasználásával formázza meg. 

Ő maga egy korábbi alkalommal így vallott a technikájáról: „Az első képeim papírból készültek, pontosabban papírfecnikből. Az apró darabkák, színek és formák összekomponálásából lett végül a kép. Papírra festettem papírral. De, hogy miért pont papír? Leszögezhetjük, hogy például Leonardo Da Vinci egészen nagy celeb lett, de le merném fogadni, hogy sokkal jobban bírta a festékszagot, mint én, és az sem annyira zavarta, hogy tokától bokáig festékes volt. Ezért nem leszek én Da Vinci. Na jó, nem csak azért. A festéshez nem értek. Közhellyel élve, a cipész maradjon a kaptafánál, Cziráki Nándi, alias Nándesz pedig a papírnál, a szikénél és a ragasztónál, ja és a kávéskapszuláknál.”

Ahogy a művek kiváltképp egyediek, úgy természetesen maga a megnyitó is az lesz, ugyanis nem éppen szokványos módon egyfajta „performansz” keretében a barátok adják a kísérő műsort. A kiállítás június 21-ig lesz megtekinthető a rétsági galériában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában