Verseny

2023.05.27. 09:20

Kiderült, kik Nógrád legügyesebb festőpalántái – mutatjuk a győztesek névsorát

A napokban mintegy ötven felső tagozatos gyermek ragadott ecsetet Kazáron, a Nógrád Vármegyei Festészeti Verseny második fordulójában. A szakmai zsűri két korcsoportban díjazta a három legjobb festőpalántát, de különdíjak is gazdára találtak.

P. K.

Remek alkotások kerültek ki a diákok kezei alól

Forrás: Facebook/Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola

Mint arról portálunk beszámolt: a salgótarjáni Cogito Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola idén ötödik alkalommal hívta életre Nógrád Vármegyei Festészeti Versenyét. Elsőként most is a tanév alatt elkészített alkotással pályázhattak a gyermekek, míg a Kazáron megrendezett második fordulóban mese- és vers illusztrációkat alkothattak, de a nógrádi táj és a hagyományok is ihletül szolgáltak. 

A Kazáron készült alkotásokat Shah Gabriella, a Dornyay Béla Múzeum igazgatója, Kele Szabó Ágnes szaktanácsadó, a Madách Imre Gimnázium rajztanára, valamint Földi Péter Kossuth-díjas festőművész bírálta el. A Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola eljuttatta portálunkhoz a legügyesebb festőpalánták névsorát. 

Az 5-6. osztályosok között Bakos Katica (Szügy) az első, Gyenes Tamara (Salgótarján, Váczi) a második, Jakab Panna (Salgótarján, Váczi) a harmadik helyet szerezte meg alkotásával. Déska Dalmát (Salgótarján, Dornyay) és Román Anna Máriát (Pásztó, Rajeczky) különdíjjal jutalmazták a bírák.

A 7-8. osztályosok csapatából Senánszky Réka (Salgótarján, Váczi) rajzát találta a szakmai zsűri a legjobbnak, míg Csordás Sára (Szügy, Madách) a második, Oravecz Noémi (Kazár, Aba) pedig a harmadik helyen végzett. A különdíjat Radics Réka Mária (Fülek), valamint Gáspár René (Ragyolc) zsebelte be.

A dobót elfoglaló diákok oklevelet és festészeti anyagokat nyertek tehetségük továbbfejlesztéséhez, de minden résztvevő ajándékcsomaggal térhetett haza. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában