Találkozás

2023.05.11. 08:01

Balassagyarmatra érkezik a Hazajáró stábja: közönségtalálkozóra is várják az érdeklődőket

Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor látogat Balassagyarmatra május 16-án, kedden 18 órakor, akik neve a Magyar Örökség-díjas Hazajáró című turisztikai és honismereti magazinműsorból lehet ismerős sokak számára. A Zeke Kálmán református imaterembe egy közönségtalálkozóra várják az érdeklődőket.

E-L. Zs.

A Hazajáró című műsor két „főhőse,” egy anyaországi és egy felvidéki fiatal, nekiindulnak, hogy minden irányban átlépve a trianoni határokat, keresztül-kasul bebarangolják a Kárpát-medence varázslatos tájait. Végtelen vándorútjuk során, hol gyalog, hol pedig autóval, busszal, vonattal, megint máshol pedig szekérrel, kerékpárral, kenuval vagy éppen lóháton haladnak. 

Barangolásuk során – Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján, Délvidéken, Muravidéken és az Őrvidéken – találkoznak nemcsak porladó és megújuló kulturális és történelmi emlékekkel, természeti szépségekkel, de megismerkednek az elszakított területeken élő magyarok életével, örömökkel és nehézségekkel teli sorsával is. Ezek az egymásra találások életre szóló barátságokat szülnek magyar és magyar között.

 A Kárpátok fenséges gerinceitől, várromokon, apró fatemplomokon és véráztatta harcmezőkön át egészen a nyüzsgő nagyvárosokig és a vidám hangulatú szabadidős programokig megannyi magyar emlék és élmény kíséri a „Hazajáró” soha véget nem érő útját – olvasható az MTVA oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában