Nool.hu podcast

2023.04.28. 14:32

Világsztár is szerepel az idei salgótarjáni Zenthe Nyár programjában (podcast)

Mint a filmbejátszásokból is kiderült: nagy szeretettel fogadták és élvezték mind a megszólaltatott nézők, mind pedig az előadásokban közreműködött szereplők a 2021-ben és ’22-ben már megrendezett Zenthe Nyár elnevezésű programot. Ez az egyértelmű és széles körű elismerés is indokolta, hogy az idén – július 29-e és augusztus 16-a között – újra lesz ilyen szabadtéri színházi fesztivál.

Csongrády Béla

Péntek délelőtt a KultPont Kávézóban tájékoztatták a sajtó képviselőit a részletekről

Forrás: Nool

Fotó: Gubányi Patrik

Tartalmáról és jellegzetességeiről az intézmény vezetése péntek délelőtt a KultPont Kávézóban tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Simon Lajos, a teátrum igazgatója elsőként dr. Dániel Zoltán alpolgármestert kérte fel véleménynyilvánításra. A tisztségviselő is megerősítette, hogy a Zenthe Nyár egyrészt nagy mértékben gazdagítja a helyi kulturális, művészeti élet kínálatát, másfelől pedig fontos szerepet tölt be a városmarketingben, egyre nagyobb számban vonz megyén kívüli érdeklődőket is. Miután az idén először szerepel a program elnevezésében a Toyota, a cég képviseletében Balla Krisztián  ügyvezető is megszólalt. Elmondta: örömmel vállalták a névadó szponzori szerepet, minthogy a Balla Euro Kft. mintegy kötelességének tartja ilyen, Salgótarján hírnevét széles körben erősítő rendezvénysorozat támogatását.

A következőkben Simon Lajos bemutatta az idén színre kerülő előadásokat. Ezek élén mindenképpen a Boban Markovic nevével fémjelzett, világszerte ismert és elismert szerb zenekar fellépése áll. A koncert a Hotel Castellum Hollókő támogatásával valósul meg. Ugyancsak kiemelendő a Boldogság, gyere haza…című est, amelyet Cserháti Zsuzsa emlékére tartanak, mások mellett Polyák Lilla, Szulák Andrea és a Stúdió 11 zenekar közreműködésével. A Magyarock Dalszínház a Szép nyári nap című Neoton musicalt mutatja be, Román Sándor új társulata pedig a Fun Fiction táncshow-val vendégszerepel a Fő téren. Természetesen a Zenthe társulata is – méghozzá a korábbiakban sikeresnek bizonyult több produkciójával – szerepel hazai színpadon. Előadásukban látható lesz Csiky Gergely Buborékok-ja, Dan Goggin Apácák című zenés komédiája, Tracy Letts Augusztus Oklahomában című fekete komédiája és Zerkovitz-Szilágyi Csókos asszonyként elhíresült klasszikus operettje. 

A gyermekeknek szánják A vén diófa című mesejátékot. Jegyek május 8-tól, hétfőtől lesznek vásárolhatók, kedvezménnyel is. A fesztiválteraszon lesz két ingyenes slágerest is. Július 27-én és 28-án nemzetközi folklórfesztivál és tarjáni szlovák nap vezeti be a Zenthe Nyárt.

Molnár Éva könyvtárigazgató, a települési bizottság elnök bejelentette, hogy a nyári szabadtéri program keretében bemutatják a jelenleg 43 egységet számláló értéktárat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában