Zeneiskola

2023.04.16. 10:09

Várják a zene és a hangszerek szerelmeseit a pásztói művészeti iskolába

Felvételt hirdet a pásztói Rajeczky Benjamin Alapfokú Művészeti Iskola új növendékei számára a 2023/24-es tanévre – közölte az intézmény közösségi oldalán.

N. O.

A beiratkozás időpontja április 20-a, csütörtök, 10 óra, valamint április 21-e, péntek, 13 óra. Arra kérnek minden jelentkezőt, hogy vigyék magukkal az oktatási azonosító kártyájukat. A diákok több hangszer közül is választhatnak, így például megtanulhatnak trombitán, gitáron, furulyán, szintetizátoron, fagotton, gordonkán, zongorán, nép hegedűn, de fuvolán is játszani. Ezen túlmenően lehetőség van népi- és magánének órára is.

Tóth Tamás, az intézmény igazgatója portálunknak elmondta, hogy a zeneiskola segít a személyiségfejlődésben, de az önbizalom növelésében és a műveltséget is erősíti. Emellett tudományosan bizonyított, hogy az a gyerek, aki hangszereken tud játszani, annál olyan idegpályák fejlődnek ki, hogy azáltal sokkal könnyeben megy a matematika, vagy a nyelvtanulás is.

Hozzátette: jelenleg 193 gyermek jár a zeneiskolába, ahol megfelelő környezetet és felszerelést is biztosítanak a tanulóknak, akik egyébként rendszeresen vesznek részt különböző versenyeken is.

Az elmúlt három évben pedig a Salgótarjáni Tankerületnek köszönhetően közel negyvenmillió forint értékben tudtak hangszereket vásárolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában