Művelődés

2023.04.10. 11:27

Tele van tervekkel a rétsági könyvtár új igazgatója

Március elsejétől új igazgató vezeti a Rétsági Művelődési Központ és Könyvtárat. Jakus Szilviában sok terv fogalmazódott meg, és főként több gyermekrendezvényekkel színesítené az intézmény programkínálatát.

Hegedűs Henrik

Jakus Szilvia nagy lelkesedéssel látott munkához

Forrás: Nool

 – Lakóhelyemen, Tolmácson mintegy nyolc évvel ezelőtt kapcsolódtam be a különféle kulturális események szervezésébe, és látva aktivitásomat és lelkesedésemet, a község önkormányzata felkért a közösségi ház vezetésére – kezdte mondandóját az új intézményvezető. – Időközben megszereztem a szakirányú végzettséget, közművelődési szakember lettem, most pedig az ELTE gyermekkultúra szakos hallgatója vagyok. Amikor megláttam az igazgatói pályázatot, úgy gondoltam, belevágok az új kihívásba, és szerencsére az én jelentkezésemet fogadták el. Megtiszteltetés a települést és a térséget szolgálni.

Az igazgató nagy lelkesedéssel látott munkához, szeretné mihamarabb elérni, hogy a város művelődési központjának még jobban erősödjön a térségi szerepe az egész járásban, sőt még annál messzebb.

– Nagyon fontosnak tartom, hogy a környező települések lakóit még inkább megszólítsuk, és olyan programokat, lehetőségeket biztosítsunk nekik, amelyek a kedvükre vannak, ami miatt szívesebben felkeresnek minket, hiszen a kistérség minden lakójának ugyanaz a kulturális szolgáltatás jár – folytatta Jakus Szilvia. – Szeretnék kiszélesíteni a kínálatunkat, így gyermekszínházi előadásokkal, újabb klubok, szakkörök, kiscsoportos szabadidős foglalkozások beindításával, koncertek, színházi előadások szervezésével, képzőművészeti kiállításokkal, könyvtári rendezvényekkel készülünk, illetve a legfiatalabb nemzedékeket és szüleiket hívnánk közelebb magunkhoz.

A művelődési házban nemrégiben egy friss közösség is létre jött. Patrik Judit karnagy vezetésével férfi énekkar alakult, akik minden csütörtökön este dalokkal, jókedvvel töltik meg az épületet. A kar szívesen várja új tagjait.

Spangár András-díj átadó ünnepséget tartanak

Jakus Szilvia hozzátette, nyári táborokat is terveznek, ennek részleteit hamarosan kidolgozzák. Lényeg, hogy minden hónapban igényes műsorokkal teljen meg az épület összes zegzuga, kiegészítve azokat a jó dolgokat, amik már működnek, beváltak. A közeljövő programjai közül kiemelkedik a Költészet napján, április 11-én esedékes Spangár András-díj átadó ünnepsége, valamint az április 24-i Népviseletek napjához is csatlakoznak helyi érdekességekkel. A galériában a közeljövőben több időszakos kiállítás nyílik meg, míg május elsején a hagyományos majálist tartják meg színes forgataggal egybekötve a nagy parkolóban, és hasonlóképpen zajlik a gyermeknap előkészítése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában